• Βασιλική Χύτα

Υγιεινά Brownies χωρίς ζάχαρη με βρώμη


© Olga Roussou

Τα brownies είναι αγαπημένο γλυκό πολλών. Δυστυχώς σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής δεν ενδείκνυται η καθημερινή κατανάλωση τους καθώς περιέχουν αρκετά κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και επιπλέον θερμίδες. Είναι δηλαδή αυτό που λέμε "πυκνά θερμιδικά".


Προσπάθησα λοιπόν πάρα πολλές φορές να αντικαταστήσω την κλασική και αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου κάνοντας διάφορες δοκιμές και νομίζω ότι βρήκα την χρυσή τομή.


Πλέον μπορούμε να τα χαιρόμαστε κάθε απόγευμα χωρίς το άγχος των κορεσμένων λιπαρών και της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης.


Ευτυχώς για όσους η μαγειρική δεν είναι το δυνατό τους σημείο, είναι πανεύκολα κι απαιτούν ελάχιστα σκεύη!


Πάμε να τα φτιάξουμε;




ΥΛΙΚΑ:

-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες (300 γρ.)

-1 αυγό

-50 γρ. Κουβερτούρα λιωμένη

-50 γρ. Μέλι

-50 γρ. Ελαιόλαδο

-εκχύλισμα βανίλιας

-150 γρ. Αλεύρι βρώμης (μπορείτε να χτυπήσετε νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ)

-3 κ.σ. άγλυκο κακάο σκόνη

-1 κ.γ. baking powder

-1 πρέζα αλάτι


ΟΔΗΓΙΕΣ:

1.Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά με τελευταία την κουβερτούρα.

2.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σταδιακά ,ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή στο μίξερ στην πιο αργή ταχύτητα.

3.Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (χρησιμοποίησα φόρμα του κέικ ώστε να βγουν μακρόστενα) και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°© για 30-35'.

4.Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες ή σερβίρουμε ζεστό (θα είναι ρευστό εσωτερικά).


Σημαντικό tip:

Μην ανοίξετε τον φούρνο όσο ψήνονται και μην το τρυπήσετε με πιρούνι ή κάποιο άλλο σκεύος γιατί κινδυνεύουν να ξεφουσκώσουν.


Πώς να τα φάμε;

Είναι τέλεια ιδέα για πρωινό ή σνακ μαζί με φρούτα, γάλα και ξηρούς καρπούς.


Διατροφικά στοιχεία:

• Κάθε μερίδα (=2 κυβάκια της φωτογραφίας) αποδίδει 150 kcal!

  • Facebook
  • Instagram
  • output-onlinepngtools

NEWSLETTER

Have you unplugged recently?

διαφημιστείτε

ταυτότητα

επικοινωνία

podcasts.png