• Ρία Παππά

Tenet από τον Christopher Nolan.Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Βρετανό σκηνοθέτη, που με επιμονή «πάλεψε» για να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, η καινούργια του κατασκοπική ταινία “Tenet.’’

H Warner Bros. τις προηγούμενες ώρες, κυκλοφόρησε το trailer της πολυαναμενόμενης νέας δουλειάς, του αγαπημένου σκηνοθέτη. Ο Christopher Nolan, ως υπέρμαχος της κινηματογραφικής εμπειρίας, από την αρχή επιθυμούσε η ταινία του να παιχτεί στις αίθουσες — παρά τον αμφίβολο χαρακτήρα των καιρών που ζούμε. Τελικά η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους στις 17 Ιουλίου, καθιστώντας την, την πρώτη big budget ταινία που θα δούμε στις μεγάλες οθόνες — οι οποίες σιγά και σταθερά ξεκινούν να επαναλειτουργούν.

Ολόκληρη η υπόθεση της ταινίας είναι ακόμα ένα επτασφράγιστο μυστικό — όμως γνωρίζουμε πως είναι η μεγαλύτερη ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Nolan ως τώρα. Για την δημιουργία της ταινίας ο Nolan γίνεται ξανά ένα, με τον κινηματογραφιστή του φαντασμαγορικού “Interstellar’’ και της νοσταλγικής «Δουνκέρκης», Hoyte Von Hoytema και για το soundtrack με τον συνθέτη Ludwig Göransson — ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ το 2019 για την δουλειά του στο “Black Panther.’’

Στο ensemble της ταινίας βλέπουμε τους, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Clémence Poésy, και Michael Caine, και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους John David Washington και Robert Pattinson. Σε πρόσφατη συνέντευξη του με το περιοδικό GQ, o Pattinson εκμυστηρεύτηκε πως το “Tenet’’ είναι απλά «τρελό.»

Αν και η ταινία γνωρίζουμε πως είναι κατασκοπευτική, ο Nolan ξέρει να μας κρατά σε περιέργεια μέχρι την τελευταία στιγμή.
  • Facebook
  • Instagram
  • output-onlinepngtools