• Unplugged Admin

Φιλία λέξη ιερή, φιλία λέξη θείαΦίλος. Μία λέξη χιλιάδες συναισθήματα. Στη ζωή μας θα γνωρίσουμε διάφορους ανθρώπους, άλλοι περισσότερους, άλλοι λιγότερους. Από αυτούς άλλοι θα μείνουν και άλλοι θα φύγουν. Εκείνοι που θα παραμείνουν στη ζωή μας είναι οι αληθινοί φίλοι!


Με τους κολλητούς μας θα θυμώσουμε και θα μαλώσουμε, αλλά στο τέλος θα είμαστε πάλι μαζί, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ πιο σημαντικά από όσα μας χωρίζουν. Ο αληθινός φίλος θα είναι πάντα δίπλα σου, θα ακούσει τα άγχη σου, θα πονέσει με τις λύπες σου, αλλά θα είναι ο πρώτος που θα χαρεί με τις χαρές σου. Θα σε αγαπάει επειδή το αισθάνεται και όχι από ανάγκη ή υποχρέωση. Θα σε ανέχεται όταν έχεις νεύρα ή όταν είσαι μεθυσμένος. Θα είναι εκεί για να ακούσει τα ίδια και τα ίδια με κάθε λεπτομέρεια. Θα είναι εκεί για αναλύσετε το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο ραντεβού ή τον χωρισμό σου. Ακόμη και όταν θες να σε τραβήξει 100 φωτογραφίες για να ανεβάσεις μία στο instagram πάλι εκεί θα είναι!


Με τους φίλους μας πάντα θα θυμόμαστε στιγμές από το παρελθόν και θα συγκινούμαστε ή θα γελάμε μέχρι δακρύων. Στα μάτια τους πολλές φορές ίσως βλέπουμε τον εαυτό μας. Σκεφτόμαστε και λέμε τα ίδια, έχουμε παρόμοια γούστα, κάνουμε τα ίδια πράγματα. Εκείνο που ξεχωρίζω, όμως, στην πραγματική φιλία είναι η επικοινωνία με τα μάτια. Είναι αυτό το μοναδικό συναίσθημα που ξέρεις ότι με ένα απλό βλέμμα έχετε πει τα πάντα...και οι άλλοι γύρω σας δεν έχουν καταλάβει τίποτα.


Στο σημείο αυτό, όμως, θα ήθελα να σταθώ στη γυναικεία φιλία. Δύσκολο μονοπάτι, ίσως και πεδίο μάχης θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω. Αυτό οφείλεται στον ανταγωνισμό και τη ζήλια που ρέουν στο αίμα μας από τη μέρα που ερχόμαστε σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Πώς να κρατήσει μία φιλία ανάμεσα σε γυναίκες όταν η μία θέλει να φάει το αγόρι της άλλης; Όταν η μία ζηλεύει το σώμα ή την επαγγελματική επιτυχία της άλλης και βαθιά μέσα της θέλει να την δει να χωρίζει, να παχαίνει ή να μένει άνεργη? Για αυτό θα πω : «ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ»! Δεν σας φταίει η φίλη σας! Ο εαυτός σας σάς φταίει! Όταν αγαπήσετε το μέσα και το έξω σας , κοινώς να λύσετε τα θέματα σας (κόμπλεξ) τότε όλα θα είναι πολύ πιο ωραία.Η αυτοπεποίθηση σε μία γυναίκα είναι το βασικό λιθαράκι που θα την κάνει να αγαπήσει και τις υπόλοιπες γυναίκες. Διαφορετικά η γυναικεία αλληλεγγύη μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μαλλιοτράβηγμα. Εάν δεν μας αρέσει η ζωή μας το επόμενο βήμα είναι να ζηλέψουμε τη ζωή της φίλης μας. Μεταξύ μας όλες ξέρουμε το παράδειγμα των κολλητών όπου η μία έχει ένα πολύ αξιόλογο αγόρι, ενώ η άλλη είναι μόνη της και της βάζει λόγια για εκείνον. Είναι ικανή να θεωρήσει άσχημο μέχρι και το πώς πίνει τον καφέ του! Παρόλα αυτά, πιστεύω στην γυναικεία φιλία, ακόμη και αν αποτελεί εξαίρεση.


Ωστόσο, δε θα ήθελα να ξεχάσω να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν «κολλητούς». Αυτό δεν είναι κακό, ούτε σημαίνει ότι δεν είναι ευτυχισμένοι. Μπορεί απλώς να μην έχουν βρει ακόμη το άτομα ή τα άτομα με τα οποία ταιριάζουν απόλυτα ή μπορεί και να μην τα βρουν ποτέ. Ίσως είναι σαν τους μεγάλους έρωτες που δεν ξέρεις αν θα τους συναντήσεις στη ζωή σου...Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, όμως, που θα αναλύσουμε μία επόμενη φορά.


Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε κάποια δικά μου άτομα, μοναδικά στη ζωή μου...εκείνα ξέρουν!

  • Facebook
  • Instagram
  • output-onlinepngtools