• Χριστίνα Ραβάνη

Babyteeth

Όταν η Μίλα γνώρισε τον Μόουζες στην αποβάθρα 4 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο. Μια ταινία που δεν εξιδανικεύει τον έρωτα, αλλά ο έρωτας εξιδανικεύεται μέσα από αυτή. Η Μίλα είναι από «καλή» οικογένεια και πάει ακόμα σχολείο, ο Μωυσής είναι ένας εξαρτημένος νέος με κατεστραμμένη ζωή. Της ζητάει χρήματα και εκείνη του ζητάει μία χάρη…η χάρη...να της κόψει το μαλλί. Η Μίλα γνωρίζει ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και είναι αποφασισμένη να ζήσει τον έρωτα, τον οποίο υμνεί όλη η ανθρωπότητα. Όμως, επιλέγει έναν άνθρωπο που απέχει χιλιόμετρα από την δική της ζωή. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη θεωρεί ότι είναι ίδιοι…όσο «προβληματικός» είναι εκείνος άλλο τόσο μπορεί να θεωρηθεί κι αυτή.Η μητέρα της εξαρτημένη από «ηρεμιστικά» χάπια, έχοντας πάρει πολύ βαριά την αρρώστια της κόρης της, ενώ ο πατέρας κάνοντας το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι ο ίδιος που τα χορηγεί, όντας σε ένα αδιέξοδο. Δεν υπάρχει αυτοσκοπός, παρά μόνο δύο γονείς που έχει σβήσει η φλόγα μεταξύ τους και αδυνατούν να διαχειριστούν την ασθένεια της κόρης τους σε μια τόσο ευάλωτη ηλικία.Σε όλη την διάρκεια υπάρχει η αίσθηση του θανάτου που παραλληλίζεται με την αίσθηση της ζωής, πηγάζοντας από την διακαή επιθυμία της Μίλα να ζήσει αυτό το συναίσθημα. Τον γνωρίζει στους γονείς της, η μητέρα της «φτιαγμένη» από τα ηρεμιστικά δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και ξαφνικά ξεσπά.

Η Μίλα όμως αποφασισμένη την αγνοεί και συνεχίζει να ζει ό,τι ο χρόνος θα της πάρει σε μια στιγμή. Εκείνη τον ερωτεύεται, αυτός την εκμεταλλεύεται. Ξαναζωντανεύει και νιώθει πως μπορεί να αναπνεύσει…παίζει μουσική στις μελωδίες ενός ερωτευμένου και χορεύει ξυπόλυτη μια καλοκαιρινή μέραΗ Ελίζα Σκάνλεν (Μίλα), την οποία έχουμε γνωρίσει μέσα από τις Μικρές Κυρίες, ερμηνεύει με απόλυτη φυσικότητα τον ρόλο που της έχει δοθεί, δίνει μια δόση τρέλας, αλήθειας και επιπολαιότητας, όπως κάθε έφηβος. Ο Τόμπυ Γουάλας (Μόουζες) υποκρίνεται με εξαιρετική επιτυχία ένα νέο εθισμένο σε ουσίες και παράνομη ζωή.

Συνυφαίνουν μια αύρα της σύγχρονης πραγματικότητας, κάνοντας λειτουργικό να συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο θεατής εισβάλλει στην ζωή της οικογένειας και του παρέχονται πληροφορίες που τον γεμίζουν ερωτηματικά…τελικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να διαχειριστούμε μια κατάσταση; Υπάρχει ο έρωτας ή είναι μια αυταπάτη; Και αν γνώριζες ότι θα πεθάνεις, τι επιλογές θα έκανες, τι θα ήθελες να ζήσεις;


Το Babyteeth απέσπασε δύο βραβεία από το επίσημο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ της Βενετίας με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών Μπεν Μέντελσον, Ελίζα Σκάνλεν Τόμπυ Γουάλας και Έσι Ντέιβις. Μια ταινία με θεματική τον ιδιόμορφο έρωτα, γιατί η μικρή πρωταγωνίστρια όση δύναμη έδειξε να κερδίσει τον “άσωτο” υιό και να τον κάνει να την ερωτευτεί, άλλη τόση έδειξε ώστε να τον σώσει από τον θάνατό του. Μπορεί να μην έχει το πιο ευτυχές τέλος, αλλά αφού τελείωσε η ζωή της, γεννήθηκε μια άλλη. Η ζωή είναι παράξενη και ο έρωτας γλυκός. Σου δίνει μια ευκαιρία να ανασάνεις αλλά τις υπόλοιπες ασφυκτιείς, χρειάζεται δύναμη να αντιμετωπίσεις την σκληρή πραγματικότητα και να προχωρήσεις παρακάτω. Η ζωή είναι ένα κεφάλαιο που μπορεί να κλείσει σε ακανόνιστο χρόνο.


Την βρίσκεις στο αγαπητό Cinobo!

  • Facebook
  • Instagram
  • output-onlinepngtools